Ψηφίσματα


ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
26/6/2011

EΜΕΙΣ, οι κάτοικοι της Ικαρίας παρακολουθούμε τη κυβέρνηση να νομιμοποιεί οικονομικούς κολοσσούς που μας ληστεύουν ανοιχτά και απροκάλυπτα. Και αντί να μιλάνε για τα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα που διαπράττουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας σε συνεργασία με γιγαντιαίες πολυεθνικές (Goldman Sachs, Deutsche Bank κ.α.), το ΔΝΤ και την ΕΕ, μιλάνε για ‘εθνική ανάγκη’ που νομιμοποιεί τη παραχωρηση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων και κατάλυση του ίδιου του Συντάγματος.

Στο όνομα ενός χρέους που δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό το μέσου όρου των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε και στο όνομα μιας δομικής αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας με στόχο να γίνουμε περισσότερο ‘ανταγωνιστικοί’, μας αναγκάζουν να παραχωρήσουμε τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα, τα δικαιώματα μας ως εργάτες και ως συνταξιούχοι και το δικαίωμα μας να ζούμε με αξιοπρέπεια στην ίδια μας τη χώρα. Τα κατά συρροή Μνημόνια έχουν ήδη οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση, παραλύουν τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οδηγούν τον πληθυσμό σε φτώχεια χωρίς προοπτική εξόδου από αυτή. Οδηγούν τη χώρα σε ασφυξία και σακατεύουν τα Εργατικά Συνδικάτα για να προστατευθεί το ευρώ και το ευρωπαϊκο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Και αναρωτιόμαστε, ποιοί εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μπορούν να συναινούν ή να παίρνουν τέτοιου είδους αποφάσεις;

Την ίδια στιγμή, κανένας νόμος δεν αγγίζει τους βουλευτές και τους υπουργούς για τις συνέπειες των αποφάσεων που παίρνουν, όσο παράνομες και ενάντια στο λαό κι αν είναι αυτές. Και από πάνω, η Ε.Ε., η ελληνική κυβέρνηση, οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και τα ελληνικά και διεθνή Μ.Μ.Ε. προσβάλλουν τον ελληνικό λαό κατηγορώντας μας ως κλέφτες, τεμπέληδες και απατεωνίσκους, ως ανίκανους να διαχειριζόμαστε τα του οίκου μας. Και μιλούνε για τους ίδιους ανθρώπους που έχουν τους μικρότερους μισθούς, τις μικρότερες συντάξεις και τις πιο ακριβές τιμές σε βασικά αγαθά ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. και που εργάζονται 42 ώρες την εβδομάδα (έναντι των 40,3 ωρών που είναι ο μ.ο. της Ευρώπης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του I.L.O.).

Και η ακόμα μεγαλύτερη προσβολή απέναντι σε κάθε δημοκρατικό ιδεώδες είναι οι ‘λύσεις’ που οι νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης θέλουν να μας επιβάλλουν: την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών- του συστήματος υγείας, παιδείας, τις υποδομές επικοινωνίας και μεταφορών ανάμεσα σε άλλα. Αυτή η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να επεκταθεί σε άλλα δημόσια και κοινοτικά αγαθά με κύρια από αυτά, τα βουνά, τις θάλασσες και τη γη μας ώστε να επενδύσουν οι γιγαντιαίες πολυεθνικές σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και αυτά, με πρόφαση την ‘διάσωσή΄ μας και την έξοδο από την ‘οικονομική κρίση’. Όμως με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παραχωρεί την εθνική κυριαρχία, τον έλεγχο της ελληνικής γης και των φυσικών μας πόρων και εμείς γινόμαστε φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό στην ίδια μας τη χώρα.

Θεωρώντας ότι ζούμε σε μια δημοκρατική ελεύθερη κοινωνία, απαιτούμε να ακουστεί η φωνή μας. Εμείς οι κάτοικοι της Ικαρίας σας γνωστοποιούμε ότι ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ στα κατά συρροή Μνημόνια και σε κάθε ‘αναπτυξιακό σχέδιο’ που μας ληστεύει τη γη, τους φυσικούς μας πόρους, την ίδια τη Δημοκρατία και μας στερεί την αξιοπρεπή διαβίωσή μας στον ίδιο μας τον τόπο.
ΥΠΕΡ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ